logo
25 χρόνια τώρα λειτουργούμε με μοναδικό στόχο να σας παρέχουμε εξαιρετικές λογιστικές υπηρεσίες
Επικοινωνηστε μαζί μας 2310 556 996
[email protected]
Title Image

Τα οφέλη των τραπεζικών συναλλαγών μέσω διαδικτύου και η ραγδαία “ψηφιακή εκπαίδευση” στο τομέα του e-banking στην Ελλάδα

Τα οφέλη των τραπεζικών συναλλαγών μέσω διαδικτύου και η ραγδαία “ψηφιακή εκπαίδευση” στο τομέα του e-banking στην Ελλάδα

Τα οφέλη των τραπεζικών συναλλαγών μέσω διαδικτύου και η ραγδαία “ψηφιακή εκπαίδευση” στο τομέα του e-banking στην Ελλάδαypiresies-pros-logistes-2

Adtech Ad

Μετά τον «ψηφιακό αναλφαβητισμό» δεκαετιών, η Ελλάδα «τρέχει» πλέον  με ρυθμούς σταθερά ανοδικούς, καθιστώντας έστω και σταδιακά το e-banking, συνείδηση σε όλους.

Οι άυλες συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω e-banking , δίνοντας επί της ουσίας, άλλη διάσταση σε χρόνο και χώρο, κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος στις προτιμήσεις των συναλλασσομένων, που δεν μπορούν να μην διαπιστώσουν τα σημαντικά πλεονεκτήματα του θεσμού.

AdTech Ad

Αποτέλεσμα; Δύο εκατομμύρια ενεργοί πελάτες internet και mobile banking και τουλάχιστον μία τραπεζική συναλλαγή κάθε μήνα, μέσω διαδικτύου.

Πάντως, αν και το ποσοστό διείσδυσης του e-banking στην εγχώριο αγορά έχει ακόμη τεράστια ποσοστά ανάπτυξης, σημειώνει ήδη μια επιτυχημένη ανοδική πορεία, με συνέπεια να επωφελείται σημαντικά ο καταναλωτής σε χρόνο αλλά και χρήμα. Διότι όπως πολλοί οικονομολόγοι έχουν επισημάνει, παραθέτοντας συγκεκριμένες μελέτες, τα μετρητά…κοστίζουν!

Συνοψίζοντας και φωτίζοντας τα οφέλη του e-banking, παραθέτουμε τα εξής:

1. Αμεσότητα: Ο,τι ώρα και στιγμή, αποφασίσει ο ενδιαφερόμενος να θυμηθεί την τράπεζά του, τα «ρολά» είναι ανοιχτά! Στο e – banking η λέξη ωράριο είναι άγνωστη. Μεσάνυχτα, Χριστουγεννιάτικα, Κυριακάτικα, ξημερώματα….όποτε κριθεί η στιγμή κατάλληλη, ο χρήστης του internet banking συναλλάσσεται με την τράπεζα ή τις τράπεζες της επιλογής του!

2. Εύχρηστο περιβάλλον: Πώς αλλιώς θα μπορούσε κάποιος να περιγράψει το διαδικτυακό μεγαλείο του περιβάλλοντος των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Εύκολο, με το πάτημα απλών κουμπιών, με δυνατότητα περαιτέρω εξήγησης, με video και  on line επεξηγήσεις, και ο πιο…αδαής ακολουθεί τη διαδικασία βήμα βήμα και ενημερώνεται ή πραγματοποιεί συναλλαγές.

3. Εναλλακτικά μέσα: Οχι ένα , όχι δύο , όχι τρία….Από τον υπολογιστή του σπιτιού, του γραφείου, του internet café, από το tablet,  από το κινητό, από σταθερό, από τα ΑΤΜ’ς της Τράπεζας ή από τα Κέντρα Αυτόματων Συναλλαγών  (σαν αυτό που έχει η Alpha Bank σε καταστήματά της για άμεσες και εύκολες συναλλαγές)…..οι εναλλακτικές πρόσβασης στο internet banking είναι….without limit…..

4. Αίσθηση ελέγχου: Ο χρήστης του internet banking έχει τη δυνατότητα να βλέπει στην οθόνη του , βήμα βήμα τις κινήσεις που θέλει να κάνει, π.χ. να πληρώσει την κάρτα του. Βλέπει και συνειδητοποιεί πότε και πόσο θέλει να πληρώσει. Προγραμματίζει την πληρωμή της ΔΕΗ, αν δεν το έχει ήδη κάνει με πάγια εντολή, για συγκεκριμένη ημερομηνία. Βλέπει ότι η συναλλαγή του ολοκληρώθηκε. Βλέπει την επιβεβαίωση. Εχει τον πλήρη έλεγχο.

5. Ενημέρωση: Μέσω της ιστοσελίδας της Τράπεζας του, ο συναλλασσόμενος μπορεί να έχει άμεση, ανά πάσα στιγμή ενημέρωση για την ολοκλήρωση και το αποτέλεσμα των συναλλαγών του. Εχει τη δυνατότητα να «τσεκάρει» αν η συναλλαγή ολοκληρώθηκε, πότε, σε ποιόν αποδέκτη, τι ώρα. Ενημερώνεται για καινούρια προϊόντα της Τράπεζας, για νέες υπηρεσίες, για τιμολογιακή πολιτική.

6. Οργάνωση: Το internet banking είναι από μόνο του οργανωμένο! Διευκολύνει το χρήστη, με τον κατάλληλο προγραμματισμό, να μην ξεχάσει να πληρώσει την πιστωτική του κάρτα ή τα δίδακτρα του σχολείου των παιδιών, ή το τραπεζασφαλιστικό του  πρόγραμμα . Και όλα αυτά , με μία απλή εντολή μεταφοράς. Όπως λέει και το μότο της Alpha Bank στο Νέο e- banking που εγκαινίασε πρόσφατα, «Τραπεζική εμπειρία, όπως ποτέ άλλοτε!»

7. Διαχείριση κόστους: Κατ’ αρχήν όπως ήδη προαναφέρθηκε, τα μετρητά κοστίζουν. Η χρήση τους, δηλαδή. Δεύτερον, οι συναλλαγές στα καταστήματα τραπεζών κοστίζουν επίσης. Η ίδια συναλλαγή στο internet banking αν δεν είναι ανέξοδη (αυτό αφορά μόνο ενημέρωση υπολοίπων και μεταφορά εντός της ίδιας τράπεζας), κοστίζει φθηνότερα από το γκισέ της τράπεζας.

8. Αυτοματοποίηση συναλλαγών: Με πάγιες εντολές ή προγραμματισμό από την ιστοσελίδα της υπηρεσίας , ο χρήστης επιλέγει μέσω του ηλεκτρονικού ημερολογίου την ακριβή ημέρα που επιθυμεί να πιστωθεί ή να πληρωθεί ένας λογαριασμός. Ετσι, δεν χάνει και τους τόκους πολλών ημερών .

9. «Ζεν» Συναλλαγές: Η δυνατότητα πραγματοποίησης ηλεκτρονικής τραπεζικής, σε ένα περιβάλλον ηρεμίας, στον χώρο του πελάτη, σε ώρα που επιλέγει ο ίδιος. Η… «πεμπτουσία» της άνεσης στις συναλλαγές.

10. Ασφάλεια: Last but not…least, το Α και το Ω των τραπεζικών σχέσεων και συναλλαγών, το άγχος και ο στόχος του κάθε συναλλασσόμενου. Η ασφάλεια μέσω του e banking εξασφαλίζεται με αυστηρές προδιαγραφές και δικλείδες ασφαλείας ( για παράδειγμα ο πρόσθετος κωδικός ασφαλείας της Alpha Bank, εκτός του κωδικού συνδρομητή και του μυστικού κωδικού).

Επειδή η Alpha Bank έχει επενδύσει σημαντικά στη δημιουργία του πιο εύχρηστου και φιλικού περιβάλλοντος διενέργειας συναλλαγών Alpha Web Banking έχει ήδη κατακτήσει σημαντικές διακρίσεις, από τα Lighthouse e-volution awards 2016, τα οποία επιβραβεύουν τις καλύτερες πρακτικές στο ηλεκτρονικό εμπόριο και επιχειρείν:

 • Gold βραβείο στην κατηγορία Usability για το Alpha e-Banking για Ιδιώτες
 • Gold βραβείο στην κατηγορία Alpha Mobile Banking για το Alpha Mobile Banking app για Ιδιώτες
 • Gold βραβείο στην κατηγορία Καινοτόμες Υπηρεσίες για το Alpha Web Banking για Ιδιώτες
 • Silver βραβείο στην κατηγορία Design-Aesthetics για το Alpha e-Banking για Ιδιώτες.

Ανεξάρτητα αν κάποιος είναι στο γκισέ της Τράπεζας ή χρησιμοποιεί ένα κανάλι ηλεκτρονικής τραπεζικής, όπως την ηλεκτρονική τραπεζική, μπορεί να απολαύσει υπηρεσίες σαν να ήταν στην Τράπεζα. Ενδιαφέρον το παράδειγμα που δίνει η Alpha Bank:

Λόγω του ότι οι πελάτες που επισκέπτονται καθημερινά το «ηλεκτρονικό κατάστημα» των υπηρεσιών e-Banking της Τράπεζας είναι τόσες χιλιάδες που θα χρειάζονταν 350 tellers σε 24ωρη βάση, αν επρόκειτο να τους εξυπηρετήσουν σε φυσικά καταστήματα!

Το e-banking παρέχει τον πιο εύκολο και απλό τρόπο για περισσότερες από 400 πληρωμές, όπως ακριβώς θα πραγματοποιούνταν και σε ένα τραπεζικό κατάστημα.

Για παράδειγμα θέλετε να δείτε:

 1. Αν πιστώθηκε η μισθοδοσία σας;
 2. Αν έχει καταβληθεί η σύνταξή σας;
 3. Αν η κάρτα σας έχει χρεωθεί με τις αγορές σας ή απλά να ανατρέξετε στο ιστορικό των συναλλαγών σας τους τελευταίους δώδεκα μήνες;
 4. Θέλετε να μεταφέρετε χρήματα στο παιδί σας ή να στείλετε προκαταβολή για το ξενοδοχείο των διακοπών σας;
 5. Πρέπει να πληρώσετε την επόμενη δόση του ΕΝΦΙΑ ή του φόρου εισοδήματος;

Με λίγα κλικ και χωρίς να επισκεφθείτε τραπεζικό κατάστημα μπορείτε να το πραγματοποιήσετε άμεσα με την είσοδο στην υπηρεσία με την πρώτη ματιά.

Θέλετε κι εσείς να γίνετε e-Banker;

*Αν θέλετε να γίνετε κι εσείς χρήστης των υπηρεσιών e-Banking της Alpha Bank, αρκεί μία μόλις επίσκεψη σε ένα από τα καταστήματά της και γίνεται χωρίς χρέωση. Η επίσκεψη είναι απαραίτητη για να πιστοποιήσει η τράπεζα την ταυτότητά σας και να σας παραδώσει τους σχετικούς κωδικούς ώστε να διενεργείτε με ασφάλεια τις συναλλαγές σας όταν και όποτε εσείς το επιθυμείτε.

Για το λόγο αυτό κατά την επίσκεψή σας στο Κατάστημα :

 1. Συμπληρώνετε τη σχετική αίτηση, προσκομίζοντας την αστυνομική σας ταυτότητα (ή άλλο  πιστοποιητικό για ταυτοποίηση) και υπογράφετε τα απαραίτητα έγγραφα.
 2. Παραλαμβάνετε Κωδικό Συνδρομητή και προσωρινό Μυστικό Κωδικό, τον οποίο θα κληθείτε να αλλάξετε κατά την πρώτη είσοδό σας στο Alpha Web Banking.
 3. Ενεργοποιείτε άμεσα τις Υπηρεσίες Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας, αν το επιθυμείτε.

Δεν χρειάζεται να επιλέξετε κάποιο κανάλι για να διενεργήσετε τις συναλλαγές σας ηλεκτρονικά, αφού η εγγραφή στις υπηρεσίες Alpha Web Banking, Alpha Mobile Banking και Alphaphone Banking είναι ενιαία και σας παραδίδονται διακριτοί κωδικοί για να επιλέγετε εσείς το κανάλι που επιθυμείτε κάθε φορά.

Πηγή:http://news247.gr/

No Comments
Post a comment